Ervaringen van ouders

Wat hebben we de coaching als prettig en effectief ervaren. Onze dochter liep achter op school doordat ze beelddenker was. Miranda heeft haar geleerd door middel van methodieken dat ze dit op een andere manier kan toepassen. Na 3 maanden waren haar leerprestaties zo gestegen dat ze weer bijna bij was bij haar eigen klas. Ze heeft weer plezier gekregen in het leren (voor zover een meisje van 9 leren leuk vind 😉). Kortom onze dochter werd gezien en gehoord en werd bij haar aangesloten. Altijd mogelijkheid voor overleg als het nodig was. Kortom onze dochter heeft succesvol traject mogen hebben en wij als ouders hebben mee mogen liften op deze kennis. De school van onze dochter heeft in een MDO ook veel tips en tricks gekregen en gaan het nu op eigen vaardigheden verder proberen mede met de tools en samenvattingen van Miranda. Bedankt voor de kundige zorg.

Ouders van een 9-jarig meisje

Wat is er aan de hand met onze zoon?? Zijn scores strookten niet met het beeld dat wij van hem hadden. Na wat onderzoek kwamen wij erachter dat onze zoon een beelddenker is!! Daardoor had hij moeite op school omdat de basisschool de informatie meer aanbiedt voor kinderen die op taaldenkniveau zitten. Wij hebben gegoogeld en kwamen bij ‘Vooruitlopers’ van Miranda terecht. Door de gesprekken met Miranda en de methodes die ze gebruikt werd alles duidelijker!! Door Miranda heeft onze zoon veel meer zelfvertrouwen gekregen op de basisschool omdat hij zijn niveau door de methodes van Miranda enorm omhoog heeft gekregen. Is je zoon of dochter een beelddenker? Dan adviseren wij, ga naar Miranda! Echt, het heeft voor onze zoon en ons zo veel meerwaarde gehad!!

Moeder van een 12 jarige zoon

Als ouder heb ik de periode dat we naar Miranda gingen als positief ervaren. Ik heb op een andere manier leren kijken naar mijn dochter. Dit omdat Miranda op haar manier kijkt en ik daarin meegenomen wordt tijdens de bijeenkomsten.

Miranda is een betrokken vrouw, die de tijd voor je kind neemt. Ze is warm, vriendelijk en zachtaardig en duidelijk. Ze neemt de tijd om met jou als ouder te overleggen en mee te denken.

Mijn dochter en ook ik zijn een stap verder gekomen in weten hoe zij leert en hoe dit te communiceren naar de onderwijzers.

Ouder van een 9-jarig meisje

Sinds begin 2021 is onze zoon Kai een tiental keer bij Miranda geweest ivm zijn ernstige spellingsproblemen en het automatiseren van de tafels.

Kai is negen jaar en heeft daarnaast ook een ernstige spraak ontwikkelingsstoornis vanwege zijn schisis. Miranda had snel door waar de problematiek ligt bij Kai en daarop heeft ze de therapie ingezet. We begonnen weer bij de basis. Het leren van het alfabet. Daarna de basisregels van spelling weer één voor één bij langs en door thuis en op school te oefenen heeft Kai opnieuw geleerd hoe hij woorden moet schrijven. Ook moet hij hierbij gebruik maken van zijn ‘vitrinekast’ in zijn hoofd. Hij is een beelddenker dus al zijn informatie zit in zijn ‘kast’. Als ouder heb ik meer inzicht gekregen in het denken van mijn zoon en meer handvatten hoe we hem kunnen helpen. Miranda ging op een ontspannen manier met Kai om en kon meebewegen met zijn stemming en zijn zin. Ze heeft contact gehad met de leerkracht van Kai om af te stemmen hoe we Kai het beste kunnen helpen. We hebben de therapie afgesloten, Kai vindt spellen nog steeds lastig maar we kunnen weer verder. We kunnen Miranda en de therapie ‘Krachtig anders leren’ van harte aanbevelen.

Jessica en Kai

Via de Ib-er van school bij de kernvisiemethode terecht gekomen en wel bij Vooruitlopers. Miranda legde de methode duidelijk uit en hoe het werkte. Dat de basis heel belangrijk is. Daarna zijn we de basis opnieuw langsgegaan en thuis ook flink geoefend. Dat was soms wel lastig vol houden, maar doordat je naar Miranda gaat en ze meedenkt en tips geeft, ging het wel. Miranda keek goed naar waar onze dochter behoefte aan had op dat moment en zo mogelijk in combinatie met waar ze op school mee bezig was. Het is wel nodig dat school ook een beetje wil meewerken, doordat die ook verbetering merkten, was dat geen probleem. Doordat dochter resultaat merkte, ging haar zelfvertrouwen omhoog. De scores op toetsen verbeterden ook, maar meest belangrijk; onze dochter werd minder gefrustreerd! Ze verzuchtte soms: waarom legt school het niet zo uit?! Van Miranda hebben we al tips gekregen om op de middelbare school te leren voor toetsen en het was prettig dat we tussendoor altijd met vragen terecht konden. Al met al een aanrader.

Sofie (11 jaar) en Karin

We zagen een stuk tekst in de weekkrant, normaal gesproken word deze nooit gelezen. Maar we bladeren hem door en kwamen op een stuk tekst terecht
waarop wij helemaal onze zoon herkende. Naar aanleiding hiervan hebben we een kennismakingsgesprek met Miranda van Vooruitlopers gehad. We hebben naar
aanleiding van dit fijne gesprek onze zoon opgegeven voor dit traject en wauw wat een ander kind hebben we gekregen. Hij is zelfverzekerder, begrijpt waarom hij anders leert, kan de aangeleerde technieken die voor hem werken goed toepassen binnen het huidige onderwijs. Hierdoor is hij gegroeid qua niveau maar vooral in zijn dagelijkse doen en laten is het een veel vrolijker jongen geworden met een stuk minder frustraties.

Ouders van Justin (9 jaar)

Miranda heeft ons en onze kinderen op een prettige manier geholpen op het moment dat wij als ouders zorgen hadden om de ontwikkeling van onze kinderen op school. Door middel van gesprekken met onze kinderen en oefeningen gaf ze ons haar bevindingen op basis waarvan wij keuzes hebben gemaakt die naar ons beter aansluiten bij de ontwikkeling van onze kinderen. Zonder de deskundige begeleiding van Miranda hadden wij deze stap niet zo snel genomen. Het was fijn om met haar te klankborden over de ontwikkeling van onze kinderen.

Eddy en Annette (ouders van een 10-jarige tweeling)

Dankzij Miranda heeft onze dochter veel meer inzicht gekregen in haar manier van leren. Ze heeft houvast gekregen doormiddel van verschillende hulptechnieken en leert in de praktijk hoe ze die zelf kan toepassen waardoor haar zelfredzaamheid in de klas is vergroot. Als ouders hebben wij de samenwerking als zeer prettig ervaren. Wij hebben geleerd hoe we onze dochter kunnen ondersteunen in haar leerproces en haar zien groeien door te sessies heen. We zijn erg blij dat we destijds contact hebben gezocht met Miranda als je ziet waar onze dochter nu staat.

Ouders van een 8-jarig meisje

Onze dochter liep al een paar jaar steeds meer vast op school, ze werd steeds meer onzeker, lezen en rekenen gingen steeds minder goed, met als gevolg dat ze er niet meer in geloofde en het maar liet gaan, omdat ze dacht dat het toch geen zin had en ze het toch niet kon… Wij zijn lange tijd zoekende geweest welke begeleiding nu bij haar paste om haar zelfvertrouwen weer te vergroten en dat het allemaal makkelijker zou gaan, met name het begrijpend lezen en rekenen. Toen wij met de Kernvisie Methode in contact kwamen was er voor ons veel herkenning. Onze dochter is bij Miranda gestart met een traject en is dankzij het traject gegroeid in haar zelfvertrouwen en begrijpend lezen en rekenen gaan nu veel beter. Onze dochter heeft nu ook veel minder boze buien, is meer open en kan beter benoemen wat haar dwars zit. Wij zijn heel blij dat wij gekozen hebben voor een traject bij Miranda, ze heeft onze dochter erg goed geholpen. Wij kunnen een traject bij Miranda zeker aanraden!

Ouders van een 13-jarig meisje

Op zoek naar hulp bij het lezen en leren van onze zoon kwamen wij bij Miranda terecht. Wat een opluchting, iemand die de manier van leren van je kind begrijpt. Dankzij Miranda en de Kernvisie methode weten wij hoe we nu verder kunnen. Dat Miranda uit het onderwijs komt vind ik een groot pluspunt. Zij heeft veel kennis en een warm hart voor kinderen. Maar ook ik als ouder heb de juiste begeleiding gekregen om thuis met ons kind aan de slag te kunnen. Kortom, ik ben blij dat we de stap hebben gezet om naar Miranda toe te gaan.

Moeder van een 8-jarige zoon

Sinds ik het boek "Krachtig Anders Leren" heb gelezen ben ik zo enthousiast geworden over de Kernvisiemethode! Voor mijn zoon ben ik op zoek gegaan naar iemand die hem hiermee kon coachen en zo kwamen we in contact met Miranda, van VooruitLopers. Op school kwam er bij onze zoon niet uit wat erin zit, maar we waren overtuigd dat hij echt wel meer kon.

De lessen waren te weinig motiverend en uitdagend voor hem en de leerkrachten hadden blijkbaar niet het vermogen om zijn activatieknop aan te krijgen. Als hij de les saai of weinig boeiend vond, raakte hij veelal snel afgedwaald en had hij moeite met concentreren en tot werken te komen. Hij deed naar zijn eigen idee zijn best op school, maar door de frustratie en onbegrip bij leerkrachten en klasgenoten, ontwikkelde hij een negatief zelfbeeld. Hij werd getreiterd en gepest, had weinig aansluiting in de klas en werd steeds ongelukkiger.

Tijdens de Kernvisiemethode sessies geeft Miranda hele praktische tips en leert je kind handige manieren die bij hem passen, om thuis mee te oefenen en hoe hij die op school kan toepassen. Ook de ouder wordt betrokken hoe je je kind daarbij kan helpen. Heel goed hoe Miranda dat doet! Door haar ondersteuning werd leren voor onze zoon een uitdagend spel! Hij wordt telkens enthousiast als hij op eigen kracht weer een flinke sprong heeft gemaakt! En wat minstens zo belangrijk is: hij is meer ontspannen en zelfverzekerd, hij zit zichtbaar veel beter in zijn vel!

Wat ben ik ontzettend blij met wat mijn zoon heeft bereikt bij Miranda! Dat deel ik ook graag met andere ouders voor wiens kind de Kernvisiemethode mogelijk ook interessant zou kunnen zijn. Mijn grote wens is dat deze methode uiteindelijk meer op scholen omarmd en gebruikt zal worden, voor kinderen die hier ook zoveel baat bij kunnen hebben. Alle leerkrachten/docenten zouden hier kennis mee moeten maken. Volgens mij is de Kernvisiemethode voor alle kinderen heel geschikt om toe te passen. Als er op school ruimte geboden wordt voor een andere en slimmere manier van leren, misschien wel gewoon "back to basic", dan worden de kinderen meer uitgedaagd om zich te ontplooien en krijgen ze vanzelf meer kansen om te laten zien wat ze kunnen! Daarom is het ook belangrijk dat er meer bekendheid voor komt.

Veel meer kinderen zou ik deze kans gunnen en dat verdienen ze!

Moeder van Sander (11 jaar)