Skip to main content

Over mij

Alles waar je ogen van gaan sprankelen, moet je doen

En zo is mijn praktijk Vooruitlopers ontstaan. Vooruitlopers staat voor groei. Uitlopers zijn namelijk nieuwe takjes en blaadjes. Met de toevoeging van het woord ‘voor’ leg ik de nadruk op het stapje extra dat jouw kind doet om verder vooruit te komen.

Mijn naam is Miranda Grafhorst, getrouwd en moeder van twee puberdochters. Ik heb meer dan 21 jaar in het speciaal onderwijs gewerkt. 8 jaar als leerkracht en 13 jaar als intern begeleider. In die 21 jaar is er veel veranderd in het onderwijs. De klassen worden groter, de werkdruk neemt toe en er is steeds minder tijd voor het individuele kind. Minder tijd voor jouw kind dat anders denkt en leert.

Kinderen met bijvoorbeeld AD(H)D of dyslexie zijn kinderen die een voorkeur hebben om met hun gevoel en in beelden te denken, een rechtsgeoriënteerde leerstijl. Op scholen wordt de lesstof zo aangeboden dat deze goed opgenomen kan worden bij gebruik van het gehoor en het verstand, een linksgeoriënteerde leerstijl.

Met mijn praktijk richt ik me op deze kinderen met leerproblemen en sociaal-emotionele problemen. Aandacht voor beide gebieden betekent dat je niet alleen het symptoom bestrijdt maar ook de onderliggende oorzaak aanpakt.

Wil je meer over mij weten?

Heb je het vermoeden dat jouw kind een beelddenker is? Heeft je kind last van faalangst? Of kan het hulp gebruiken bij het leren leren? Of wil je meer over mij weten? Vul dan het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Stadshagen

In de wijk waar ik al 10 jaar woon met mijn gezin is ook mijn praktijk ‘Vooruitlopers kindercoaching’ gevestigd. Je vindt deze aan de Sterrenkroos 62.